Pollenallergi?

Få behandling av läkare

Skippa vårdcentral

Skippa videosamtal

Behandling samma dag

4,8Betyg av
patienter
+48,000Patienter har
sökt vård
15 minI snitt till
recept
Identifiera dig
säkert med BankID.
Identifera säkert med BankID.
Betala tryggt
med swish.
Betala tryggt med swish.

Hur går det till?

Så här enkelt är det att få behandling mot pollenallergi

1

Fyll i hälsoformuläretFyll i vårt hälsoformulär för att få en säker diagnos. Det här steget tar endast två minuter.

2

Identifiera & betalaIdentifiera dig med BankID och betala 199kr med Swish.

3

Behandling inom 15 minSpecialistläkaren går igenom ditt hälsoformulär och skriver recept.

Allmänt om pollenallergi

Har du pollenallergi?

Pollenallergi är vanligt och kan orsaka nästäppa, nysningar samt kliande och irriterade ögon under vår- och sommarhalvåret. Med effektiv behandling kan man minska symtomen och förbättra livskvalitén avsevärt. Med rätt vård, information och förebyggande åtgärder kan du njuta av livet utan större besvär. Vi hjälper dig!

Frågor och svar

Läs läkarens svar på era frågor!

Om pollenallergi

Vad är pollenallergi?

Pollenallergi, som även kallas för hösnuva är en allergisk reaktion som uppstår när kroppens immunförsvar överreagerar på ofarliga ämnen som t ex björk- och gräspollen.

Vilka symtom får man av pollenallergi?

Vanliga symtom på pollenallergi kan vara nysningar, rinnande eller nästäppa. Röda och irriterade ögon (klåda och rinnande) och även trötthet i vissa fall.

När är det pollensäsong?

Generellt brukar säsongen pågå från februari till september och ibland en bit in i oktober. Det beror på klimatet och den geografiska plats du befinner dig på.

Vad är behandlingen för pollenallergi?

Behandlingen av pollenallergi består av olika delar, dels att du undviker allergenet i den mån det går och beroende på dina symtom ta läkemedel som lindrar dem. Exempel på saker du kan göra är undvika lek och sport på gräsmatta. Undvik gräsklippning. Duscha håret. Vid användning av vår tjänst kommer vi ge dig information om vad du ska göra och vad för mediciner du ska ta för att lindra dina besvär.

Hur vet jag om mina symtom beror på pollenallergi eller förkylning?

Symtomen vid pollenallergi kan likna dem vid förkylning men de tenderar att vara längre och brukar inte inkluidera feber eller värk i kroppen. Dessutom tenderar pollenallergisymtomen att uppstå under våren, sommaren eller hösten.

När ska jag söka fysisk vård?

Majoriteten av personer som lider av pollenallergi klarar sig med mediciner och hanterar sina symtom utan att behöva uppsöka läkare. Det är dock viktigt att söka medicinsk hjälp om allergibesvären förekommer under hela året, om ett småbarn uppvisar symtom på pollenallergi, om man upplever andningssvårigheter eller hosta relaterat till astmasymtom, eller om man upplever besvär från luftrören vid ansträngning.

Hur kan ReceptOnline hjälpa mig?

Vi besvarar ditt hälsoformulär och förskriver recept på läkemedel som kan lindra dina besvär. Om du tidigare har tagit vissa mediciner och önskar recept på dem, gör vi en bedömning för att förskriva dem. Dessutom skickar vi råd via e-post till dig som patient för att hjälpa dig att lindra dina pollenbesvär under säsongen.

Om tjänsten

Vad är ReceptOnline?

ReceptOnline är en digital vårdtjänst som erbjuder snabb, smidig och säker läkarbedömning och behandling utan fysiskt besök, utan videochatt.

Hur fungerar ReceptOnline?

Du fyller i vårt digitala hälsoformulär. Om du bedöms behöva ett recept kommer du direkt vidare till vår betalningssida. Receptet utfärdas sedan av läkare, vanligtvis inom 15 minuter. Ditt recept kan du hämta ut på valfritt apotek alternativt beställa hemleverans.

Var kan jag hämta ut mitt läkemedel?

Du kan hämta ut ditt läkemedel på valfritt apotek i hela Sverige

Vilka hälsobesvär behandlar ni på ReceptOnline?

Vi erbjuder hjälp och behandling för urinvägsinfektion, pollenallergi, erektil dysfunktion samt manligt håravfall.

Vad krävs för att få använda tjänsten?

För att använda vår tjänst behöver du ha fyllt 18 år och ha tillgång till mobilt BankID.

Läs mer
Vad kostar det?

Det är kostnadsfritt att använda formuläret och få svar men receptförskrivningen kostar 199kr.

Hur lång tid tar det tills jag får mitt recept?

Du får recept så fort läkaren har gjort en bedömning, det sker samma dag som du skickat in formuläret och betalat avgiften.

Vad har ni för öppettider?

ReceptOnline.se har öppet dygnet runt och du kan använda tjänsten när som helst.

Var ser jag vilka läkemedel jag har fått på recept?

Dina förskrivna läkemedel kan du se på lakemedelskollen.ehalsomyndigheten.se. Dina recept är personliga och kommer inte kommuniceras till dig per mejl eller sms. Du kommer däremot få en bekräftelse på att recept finns utfärdat och kan då gå till apoteket för att hämta ut det eller få hemleverans av medicinen.

Hur betalar jag för mitt besök?

Vi använder oss av Swish som betalningssystem.

Jag har använt tjänsten men inte fått ett bekräftelsemail

Om läkaren bedömer att du är i behov av recept kommer detta utfärdas och du får en bekräftelsenotis när detta är genomfört. Om du inte kan se mail samma dag inom 24 timmar ber vi dig kolla din skräpkorg. Om du trots detta inte fått ett mail, kontakta oss på info@receptonline.se. Läkaren kommer kontakta dig så fort så möjligt.

Om oss

Vilka är ReceptOnline.se?

ReceptOnline drivs av svenskutbildade läkare. Läkarna som arbetar i vår verksamhet har många års erfarenhet av varierat kliniskt arbete med bl.a. specialistkompetens inom allmänmedicin.

Vi drivs inte av skattemedel

Över 35 års yrkeserfarenhet som läkare

Erbjuder likvärdig vård som på en fysisk vårdcentral

Vi är en registrerad vårdgivare under tillsyn av IVO

Vi omfattas av GDPR, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen