Behandling av erektil dysfunktion

Behandling av erektil dysfunktion

Artikel

Publicerad: 2023-08-01

Granskare: Sanna, specialistläkare allmänmedicin, ReceptOnline

Erektil dysfunktion kan vara en utmaning för många män och påverka både deras fysiska och psykiska välbefinnande. Men det finns hopp! Genom bedömning av läkare kan du smidigt, säkert och enkelt söka hjälp för att behandla din erektila dysfunktion. Det är ett bekvämt alternativ som sparar tid och erbjuder professionell hjälp utan att behöva besöka en fysisk klinik. I denna artikel kommer vi att utforska olika behandlingsalternativ och hur en en behandling online via ReceptOnline kan vara en effektiv lösning för dig som lider av erektil dysfunktion.

Man som skäms inför sin partner över att ha erektil dysfunktion eller impotens som det tidigare även kallades för.

Vad är erektil dysfunktion?

Erektil dysfunktion, även känd som impotens, är ett vanligt tillstånd som påverkar förmågan att få och behålla en erektion tillräckligt länge för att ha tillfredsställande sex. Detta medicinska tillstånd kan påverka män i alla åldrar och orsakas av olika faktorer, både fysiska och psykiska. Många män kan vara generade eller skämmas över sina potensproblem och undviker därför att söka hjälp. Men det är viktigt att förstå att erektil dysfunktion är mycket vanligt och kan behandlas både snabbt och effektivt.

Få behandling inom 15 minuter utan videosamtal eller besök.

Vad beror erektil dysfunktion på?

Erektil dysfunktion kan ha både fysiska och psykiska orsaker. Fysiska orsaker som diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck, övervikt och hormonella obalanser kan spela en roll. Samtidigt kan psykiska faktorer som stress, ångest, depression och relationsproblem också vara bidragande faktorer. Oftast är det kombinationen av fysiska och psykiska faktorer som leder till erektil dysfunktion.

Behandlingsalternativ för erektil dysfunktion

Det finns olika behandlingsalternativ för erektil dysfunktion, och det är viktigt att hitta den metod som passar bäst för dig. Här är några av de vanligaste behandlingsalternativen:

Behandling med läkemedel

Den vanligaste formen av behandling för erektil dysfunktion är läkemedel i tablettform, kända som PDE5-hämmare. Dessa läkemedel hjälper till att öka blodflödet till penis, vilket underlättar för mannen att få och behålla en erektion under sexuell aktivitet.

Vakuumpumpar

En vakuumpump är en mekanisk apparat som används för att skapa ett vakuum runt penis och dra blodet in i den, vilket resulterar i en erektion. För att bibehålla erektionen används en penisring för att förhindra att blodet lämnar penis. Vakuumpumpar kan vara ett enkelt och effektivt alternativ för vissa män som lider av erektil dysfunktion.

Hormonbehandling

Ett par som ligger i en säng där mannen fått hjälp online för sina potensbesvär.

Hormonell obalans kan vara en orsak till erektil dysfunktion för vissa män. Om du upplever besvär såsom minskat behov av rakning, mindre testiklar eller brösttillväxt, kan det tyda på en hormonell orsak till dina problem. Om detta är något du känner igen rekommenderar vi att du kontaktar din vårdcentral för vidare utredning.

Få hjälp med behandling mot erektil dysfunktion online

Om du lider av erektil dysfunktion och vill söka behandling på ett smidigt och bekvämt sätt, kan en tablettbehandling via ReceptOnline vara ett bra alternativ för dig. Genom att använda en pålitlig digital vårdtjänst som ReceptOnline kan du få hjälp utan att behöva boka tid på en fysisk klinik eller prata med någon via videosamtal. Få hjälp snabbt och enkelt utan att behöva vänta på att få en tid på en överfull klinik. Fyll i ett enkelt hälsoformulär direkt här på vår hemsida och få behandling rekommenderad av en specialistläkare inom bara några minuter.

Fördelar med behandling online mot erektil dysfunktion

Det finns flera fördelar med att välja behandling online vid erektil dysfunktion:

Diskret behandling:

En av de största fördelarna med behandling online är att den är diskret. Du behöver inte prata med någon personligen eller dela dina problem med någon annan än din läkare. Du kan få hjälp och behandling bekvämt i hemmet utan att behöva oroa dig för att någon ska få reda på dina personliga problem.

Snabbt och bekvämt:

Med onlinebehandling behöver du inte vänta på en tid på en fysisk klinik eller resa till en annan plats. På Receptonline.se fyller du i ett hälsoforumlär och får rekommenderad behandling och råd av en specialistläkare inom bara några minuter. Detta sparar både tid och besvär.

Tillgänglighet:

ReceptOnline är tillgängligt dygnet runt vilket gör det enkelt att få hjälp när det passar dig som bäst. Du behöver inte anpassa ditt schema eller vänta på att kliniken ska öppna, utan kan få hjälp när det är som mest praktiskt för dig.

Hur fungerar en behandling online mot erektil dysfunktion

För att få behandling för erektil dysfunktion online fyller du i ett hälsoformulär direkt här på hemsidan som innehåller frågor om din medicinska historia, symtom och eventuella mediciner som du tar. När läkaren har rekommenderat en behandling kan du med ditt recept hämta ut medicinen på valfritt apotek alternativt få den levererad hem via ett nätapotek. Det är viktigt att notera att behandling digitalt för erektil dysfunktion inte lämpar sig för alla. Om du har andra hälsoproblem eller är osäker på orsaken till din erektila dysfunktion kan du alltid kontakta oss för vidare råd.

Ett par som delar känslan av att känna sig säkra med att ha tagit rätt beslut.

Är det säkert med en behandling online mot erektil dysfunktion hos ReceptOnline?

Ja, behandling online mot erektil dysfunktion är säker när den utförs genom auktoriserade och licensierade vårdgivare som ReceptOnline. Genom att välja oss säkerställer du att du får behandling från legitimerade läkare med över 35 års yrkeserfarenhet och att dina personuppgifter och medicinska information hanteras säkert och konfidentiellt. ReceptOnline omfattas av GDPR, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen.

Frågetecken för att representera Frågor och Svar runt Erektil Dysfunktion.

Vanliga frågor om erektil dysfunktion

Finns det potensmedel som fungerar?

Ja, det finns potensmedel som fungerar. De mest kända och även vetenskapligt bevisade är PDE-5-hämmare. Dessa läkemedel fungerar genom att öka blodflödet till penis, vilket gör det lättare att få och behålla en erektion.

Hur effektiv är behandlingen av erektil dysfunktion?

Behandlingen för erektil dysfunktion kan vara mycket effektiv och ge positiva resultat för män som lider av potensbesvär. Det finns olika behandlingsalternativ tillgängliga som kan hjälpa till att förbättra erektionsproblemen och återställa sexuell funktion. Förutom läkemedel finns det även andra behandlingsalternativ för dig som lider av erektionsproblem. Det är också viktigt att behandla grundorsaken till erektil dysfunktionen. Om du till exempel har diabetes är det viktigt att regelbundet besöka din vårdcentral för att kontrollera och reglera dina sockernivåer. Om övervikt är ett problem, bör du sträva efter att gå ner i vikt. För personer med högt blodtryck är det viktigt att behandla samt följa upp via vårdcentralen. Alkohol kan påverka förmågan till erektion varför man bör minska på konsumtionen. Genom att behandla och hantera dessa underliggande hälsotillstånd kan man bidra till förbättrad erektil funktion och hälsa i övrigt.

Hur lång tid tar det innan behandlingen ger effekt?

Behandlingen i tablettform med PDE-5-hämmare ger effekt inom cirka 60 minuter och avtar efter cirka 4 timmar. Det finns också ett annat preparat som ger effekt efter cirka 30-60 minuter och upprätthåller effekten i cirka 36 timmar. Om du har ytterligare funderingar kring preparaten är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning och mer information. Observera att du inte kommer att vara i ett erektilt tillstånd under hela denna tid; för att få erektion krävs samtidig stimulans.

Finns det några biverkningar vid behandling av erektil dysfunktion?

Precis som med alla mediciner finns det en risk för biverkningar även vid behandling mot erektil dysfunktion. De vanligaste biverkningarna inkluderar huvudvärk och ansiktsrodnad. Dock är biverkningar mycket ovanligt och försvinner oftast snabbt.

När bör jag söka hjälp för min erektila dysfunktion?

Om du upplever tillfälliga erektionsproblem är det oftast inget att oroa sig för. Om problemen är bestående och påverkar ditt välmående eller dina relationer, bör du söka vård. Det kan vara tecken på ett underliggande hälsotillstånd som kräver behandling. I Sverige är erektil dysfunktion ett vanligt problem, där ca 20% av alla män har svåra potensbesvär och ungefär 50% av alla män över 40 år upplever någon form av potensbesvär. Tyvärr går en stor andel av dessa män utan behandling, vilket påverkar både deras livskvalitet och sexliv. Tveka inte att söka hjälp genom att fylla i vårt hälsoformulär för snabb behandling och vidare råd.

Uppdaterad: 2023-08-10

Få behandling inom 15 minuter utan videosamtal eller besök.

Artiklar

Relevanta artiklar